Verenigingsinformatie


De schietsport is een in Nederland nog steeds groeiende sport. De SchietSportvereniging Martini is een van de verenigingen in Groningen waar de mogelijkheid wordt geboden deze sport te beoefenen. De SSV Martini is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (K.N.S.A.) Alle leden en aspirant-leden van de SSV Martini zijn daardoor automatisch lid van de K.N.S.A.

Als eerste vereniging in district één is de SSV Martini door de K.N.S.A. gecertificeerd.
Iedere maandagavond wordt er geoefend op een overdekte en verwarmde baan in een kelder aan de Chopinlaan te Groningen. Er zijn 10 banen van 12 meter voor geweer en karabijn en 5 banen van 10 meter welke worden gebruikt voor het klein kaliber pistool en revolver schieten. Op de banen mag alleen met lucht en klein kaliber vuurwapens (kaliber.22) worden geschoten. Om aspirant-lid te kunnen worden, moet je minimaal 18 jaar zijn. Voor jeugd gelden andere regels.

De eerste drie avonden die je bij ons komt, worden gezien als kennismakingsavonden en zijn dan ook geheel Vrijblijvend en kosteloos. Na die drie keer moet je beslissen of je aspirant-lid wilt worden. Als je aspirant-lid wilt worden, gaan wij je aanmelden bij de K.N.S.A.. Voor die aanmelding heb je een verklaring omtrent het gedrag nodig. Zonder dit formulier kun je niet aangemeld worden en kun je dus ook geen lid worden. De aanvraag loopt via de vereniging.

De contributie bedraagt momenteel € 170,00 per jaar, dit is exclusief de contributie van € 42,50 voor de K.N.S.A.. Zolang je aspirant-lid bent betaal je de contributie per maand. Nadere informatie over de contributie krijg je bij het kennismakingsgesprek.

De eerste tijd schiet je uitsluitend, onder begeleiding van een gediplomeerd trainer, lucht- geweer en/of pistool. Dit om te leren omgaan met een pistool of geweer en de veiligheids-regels. Als blijkt dat je voldoende gevorderd bent kun je over gaan op klein kaliber vuurwapens.

Ten behoeve van nieuwe leden en leden die geen eigen wapen hebben, beschikt de vereniging over voldoende luchtgeweren, luchtpistolen, klein kaliber geweren, klein kaliber karabijnen en klein kaliber pistolen.

De te gebruiken munitie moet bij de vereniging worden gekocht. De prijs is exclusief de kaarten waarop geschoten wordt, deze worden apart betaald. De niet gebruikte munitie wordt bij de vereniging bewaard. Meenemen is verboden, tenzij je een verlof tot voorhanden hebben van een wapen en/of munitie hebt. Luchtkogeltjes vallen hier niet onder.

Het is pas mogelijk een eigen wapen aan te schaffen als je een jaar lid bent van de vereniging. De uiteindelijke beslissing of je een eigen vuurwapen mag aanschaffen ligt bij de politie. Als je geregistreerd staat bij politie of justitie, bijvoorbeeld in verband met een geweldsdelict, zul  je nooit een eigen wapen mogen aanschaffen. In zo’n geval is het dan ook onwaarschijnlijk dat een verklaring omtrent het gedrag zal worden afgegeven en zul je dus ook niet als aspirant-lid worden toegelaten.

Voor de liefhebbers van groot kaliber wapens biedt de SSV Martini de leden de mogelijkheid om te schieten op een baan in Uithuizen. Ook hiervoor heeft de vereniging voldoende wapens voorhanden.

Ook voor mensen met een visuele handicap bestaan er mogelijkheden om bij ons het sportschieten te gaan beoefenen.

Helaas is onze huidige locatie vrijwel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Als de plannen voor een toekomstige nieuwbouw gerealiseerd (kunnen) worden zal daar verandering in komen.

Voor éénmalig schieten in b.v. groepsverband (feestjes, bedrijfsuitje, vriendengroepen etc.) kun je niet bij ons terecht.

Aangezien wij alle mensen die zich bij ons aanmelden een serieuze begeleiding willen geven, is het niet altijd mogelijk om afspraken op korte termijn te maken. Indien je je per mail aanmeldt, krijg je eerst een ontvangstbevestiging en later een uitnodiging om eens langs te komen.

Voor meer informatie, info@svmartini.nl

Voor meer informatie: info@svmartini.nl
Voor éénmalig schieten
in b.v. groepsverband (feestjes, bedrijfsuitje, vriendengroepen etc.)
kun je niet bij ons terecht.
schietvereniging martini groningen, schietsport groningen, schietvereniging groningen, sv martini, competitie schieten, klein kaliber, groot kaliber, pistool schieten, geweer schieten, gehandicapten schietsport, uithuizen, ssg, knsa, nebas, leren schieten, jeugd. ACLO, luchtpistool, lucht pistool, schietbanen groningen,
Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie
European
Shooting
Confederation
International Shooting
Sport Federation

Intershoot
Den Haag

S.S.V. Martini is KNSA
gecertificeerd
met 1 kroon.
Energy Sport Xperience, 9 september 2017 Sportcentrum Kardinge.